Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Kurgi geriau, jeigu ne Simono Konarskio gimnazijoje?

 
Publikuota: 2021-03-10

„O mūs šventas lietuviškas žodi,
kaip ramunė mūs žemėj pražydęs,
iš gimtųjų viensėdžių ir sodžių
tu skambėk stebuklingas ir didis!“
(Bernardas Brazdžionis)

 
Jau ne pirmus metus mūsų Vilniaus Simono Konarskio gimnazijoje vyksta Lietuvių kalbos savaitė „Aš – dalis tavęs“. Nors šiais metais visi renginiai persikėlė į internetinę erdvę, džiugu, kad į nuotolinę veiklą buvo įtraukta visa mokyklos bendruomenė.
Lietuvių kalbos mokytojos iš anksto kruopščiai planavo savaitės veiklą, kiekvienam renginiui gamino plakatus, padėkos raštus.
Visą kovo 8–12 d. d. savaitę Microsoft Teams aplinkoje vyko konkursai, diktantai ir kiti įdomūs renginiai. Kovo 8 d. vyko 1–2 ir 3–4 klasių raiškiojo skaitymo konkursas „Laisvės vėjas“. Nuo pat ankstaus ryto į mokytojų el. pašto dėžutes ėmė plūsti mokinių pasirodymų įrašai. Pradinukai pasirinko J. Marcinkevičius, A. Matučio, R. Skučaitės, V. Nemunėlio, J. Erlicko, A. Karosaitės, M. Vainilaičio ir kt. poetų eilėraščius. Visi dalyviai stengėsi perteikti kūrinio idėją ir temą, nepamiršo ir apie kalbos taisyklingumą, tartį bei intonaciją. Visus konkurso dalyvių pasirodymus lietuvių kalbos mokytojos įkėlė į kanalą skambiu pavadinimu „Aš – dalis tavęs“. O vertinimo komisija (lietuvių kalbos mokytojos Andželika O., Loreta S., Erika M. ir Nijolė B., Šarūnė S., Elvina K.) išsirinko šio konkurso laimėtojus, kuriems atiteko Gimnazijos direktoriaus Valerijaus Jaglinkio pasirašyti diplomai ir padėkos raštai.
Kovo 9 d. ankstyvą rytą 5–6 klasių mokiniai dalyvavo diktanto „Mūsų Lietuva“, kurį diktavo mokytoja Erika M., konkurse. Nugalėtojų diplomus su pavardėmis į Microsoft Teams kanalą „Aš – dalis tavęs“ įkėlė mokytoja Nijolė B.
3–4 klasių mokinių dailyraščio konkursas „Tėvynė“ vyko kovo 10 d. Mokiniai stengėsi rašyti labai gražiai, taisyklingai, lietuviškai. Darbelių buvo daug ir vertinimo komisijai (mokytojos Lina S., Ligija L., Danutė P.) teko nelengvas darbas išsirinkti geriausius ir paskelbti nugalėtojus, kurių diplomus su pavardėmis į gimnazijos internetinę erdvę įkėlė mokytoja Ligija L..
Mokytojos Elvina K. ir Ligija L. per 7–8 ir I–II klasių pamokas Kahoot! žaidimų platformoje organizavo konkursą „Lietuvių kalbos ir literatūros“ iššūkis.
Taip pat vyko priešmokyklinės grupės mokinių kūrybinės dirbtuvės „Mano širdelė plaka tau, Lietuva“, kurias organizavo mokytoja Danutė P.
Visą darbingą, įdomią savaitę vainikavo kovo 12 d. vykusios III–IV klasių mokinių kūrybinės dirbtuvės „Knygų poezija“.
Mūsų Gimnazijos mokiniai drąsus, aktyvūs, jų mokytojai – kūrybingi, kupini idėjų, o visi kartu – darni, perspektyvi, sėkminga Simono Konarskio gimnazijos bendruomenė. Kurgi geriau, jeigu ne Simono Konarskio gimnazijoje?
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti