Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Edukacinis projektas „Mokiniai renka Seimą“

 
Publikuota: 2020-10-12

 Artėjant spalio 11 dienos Seimo rinkimams, Kauno technologijos universiteto (KTU) Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto edukacinio projekto „Mokiniai renka Seimą“ metu šalies mokiniai turėjo galimybę išbandyti save rinkėjų vaidmenyje. Spalio 7 d. vykusiuose debatuose dalyvavo ir mūsų III gimnazinės klasės mokiniai.

Nuotolinės diskusijos, kurią moderavo žurnalistas Edmundas Jakilaitis, metu 9 – 12 klasių mokiniai diskutavo su keturiais populiariausių partijų lyderiais, kandidatais į LR Seimą: Ingrida Šimonyte (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai), Gintautu Palucku (Lietuvos socialdemokratų partija), Viktorija Čmilyte-Nielsen (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) ir Tomu Tomilinu (Lietuvos valstiečių – žaliųjų sąjunga).
Edukacinio projekto tikslas – suprantamai ir interaktyviai naujiems ar dar tik būsimiems rinkėjams paaiškinti rinkimų procesą, ugdant jų pilietiškumą bei įsitraukimą į šalies politinį gyvenimą.
Debatų metu moksleiviai balsavo už partijų atstovų pasisakymus švietimo, jaunimo užimtumo bei aplinkos apsaugos temomis, nevengė aštrių klausimų partijų atstovams. Daug dėmesio diskusijos dalyviai skyrė švietimo situacijai po karantino, aptarė darbo krūvį ir efektyvumą, kokybės užtikrinimą. Ypatingas moksleivių dėmesys buvo skirtas lytiniam švietimui, LGBT teisėms, nes jaunimui šie klausimai ypač svarbūs. Užimtumo politikoje mokiniams aktualiausi buvo savanorystės, karjeros klausimai. Atsakydami dalis kandidatų akcentavo švietimo ir karjeros ugdymo svarbą, minėjo profesinį rengimą ir. Aplinkosaugos klausimai taip pat susilaukė didžiausios diskusijos.
Organizatorių teigimu, tokių renginių metu šviečiami ne tik moksleiviai, bet ir politikams suteikiama galimybė iš arčiau pažinti savo jaunąjį arba būsimą rinkėją, suvokti jo lūkesčius.
Socialinė pedagogė Julija Butarevič
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti