Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Olimpinė diena 2020

 
Publikuota: 2020-06-18

 Olimpinė diena 2020

Tarptautinė olimpinė diena Lietuvoje šiemet bus paminėta neįprastai – virtualiu bėgimu. Birželio 23 dieną sporto entuziastai, bėgte įveikę lietuviškąją olimpinę mylią – 1988 metrus – ir savo pasiekimu pasidalinę socialiniuose tinkluose gaus dovanų.
Originaliai renginys „Olimpinė diena 2020“ šiemet turėjo vykti birželio 13 dieną Vilniuje, tačiau dėl pasaulį sukausčiusios pandemijos ir karantino nuspręsta pakeisti didžiausios Lietuvoje sporto šventės datą bei formatą.
Kiekvienas, birželio 23-iąją nubėgęs lietuvišką olimpinę mylią (1988 metrus – distancija simbolizuoja LTOK atkūrimą), tai užfiksavęs su bėgimo programėle ir su specialia grotažyme pasidalinęs nuotrauka socialiniuose tinkluose, bus apdovanotas vienu iš 15 000 organizatorių paruoštų prizų.
„Tai – ne varžybos, o bėgimas, skatinantis žmones aktyviai judėti, net ir karantino metu neapleisti sporto ir mėgautis jo teikiamais malonumais. Žinodami, kad virtualiame bėgime dalyvaus ir olimpiečiai, ir profesionalūs bei pasišventę bėgikai, vienos mylios įveikimu jų neapribosime. Kiekvienas, pagal savo galimybes, galės įveikti dvi, penkias, dešimt, o galbūt ir dvidešimt lietuviškų olimpinių mylių“, – pasakoja bėgimą organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevčius.
 
Kaip dalyvauti virtualiame lietuviškos olimpinės mylios bėgime?
1.    Birželio 23 d. nubėgti mažiausiai 1988 metrus.
2.    Rezultatą užfiksuoti bet kuria bėgimo programėle.
3.    Rezultatais pasidalinti socialiniuose tinkluose, naudojant grotažymę #OlimpinėDiena2020 (svarbu: įsitikinkite, kad paskelbtas įrašas yra viešas).
4.    Birželio 23-24 d. užpildyti specialią anketą su savo duomenimis.
5.    Birželio 29 d. – liepos 10 d. laimėtas dovanėles atsiimti LTOK būstinėje arba bet kurioje šalies „Eurovaistinėje“.
Virtualus bėgimas #OlimpinėDiena2020 yra NEMOKAMAS. Kilus klausimams galima kreiptis el. paštu renginiai@ltok.lt.
Registracijos anketa: www.ltok.lt/virtualusbegimas
 
 
Tarptautinė olimpinė diena kasmet švenčiama birželio 23-iąją, minint Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) įkūrimą 1894 metais. Lietuvoje Olimpinė diena švenčiama nuo 1989-ųjų, o pastaraisiais metais susidomėjimas šiuo renginiu itin išaugo.
2019 metais, šalyje rengiant jubiliejinę 30-ąją Olimpinę dieną, buvo pagerintas lankomumo rekordas – uostamiestyje 100 nemokamų veiklų išbandė, turnyrus ir varžybas stebėjo bei Monique koncerto klausėsi iš viso net 30 tūkstančių dalyvių.
Be Vilniaus ir Klaipėdos LTOK ir LOF organizuojama Olimpinė diena dar yra apsilankiusi Kaune, Alytuje, Šiauliuose ir Panevėžyje.
 

 

 
 
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti