Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Parodomoji mokinių mediacija teisme

 
Publikuota: 2018-12-10

 Lietuvos nepriklausomo teismo 100-osioms metinėms paminėti mūsų mokyklos ir Jono Pauliaus II gimnazijos mokiniai pristatys mokinių mediacijos pavyzdį teisme.

11.00 – 12.00 val. vyks parodomoji moksleivių mediacija, kurios metu moksleiviai turės išskirtinę galimybę susipažinti su taikiu ginčų sprendimo būdu – mediacija.
Vienoje iš Vilniaus mokyklų kilo konfliktas – rašant kontrolinį darbą, mergina paprašė bendraklasio pagalbos, tačiau tokiu būdu abu moksleiviai nusižengė taisyklėms ir gavo po dvejetą. Iškilusį konfliktą mokytoja pasiūlo išspręsti taikiai, pasitelkiant į pagalbą nešališką tarpininką mediatorių.
Parodomojoje mediacijoje dalyvaus patys moksleiviai – 9-12 klasių bendraamžių konfliktų mediatoriai iš Vilniaus Simono Konarskio mokyklos ir Vilniaus Jono Pauliaus II gimnazijos. Plačiau apie mediaciją papasakos ir susirinkusiųjų klausimus atsakys profesionali teismo mediatorė,  mokyklinės ir bendraamžių konfliktų mediacijos centro prie Vilniaus S. Konarskio mokyklos vadovė Jolanta Tupko-Mazur.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti