Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Sveikinimai

 
Publikuota: 2018-09-03

Mieli mokytojai ir mokyklų vadovai,

 
Sveiki sulaukę šios Didžios dienos! Dienos, kai visi sugrįžtame į mūsų puikųjį miestą, iš naujo jį atrandame, o kartu atrandame ir mūsų misiją.
Noriu paprašyti Jus oriai išgyventi šio rugsėjo išbandymus, įžvelgiant juose naujas galimybes ir išryškinant stipriausias savo darbo puses. Garantuoju Jums, kad tiek daug neaiškumų atnešę valdžios sprendimai dėl etatinio darbo apmokėjimo Vilniuje bus įgyvendinti taip, kad neapsunkintų jūsų biurokratija. Padarysiu viską, kas mūsų galioje, kad ji nesumažintų, o atvirkščiai – padidintų darbščių ir kūrybingų mokytojų atlyginimus. Taip pat įsipareigoju toliau ne mažinant, o didinant apimtis gerinti mokymosi aplinką ir materialinį aprūpinimą.
Noriu pakviesti Jus kartu Vilniuje sukurti geriausias mokyklas, ir prisiimu lyderystę padaryti tai kartu. Tam panaudojame geriausias užsienio patirtis, mokomės ir semiamės patirties vienas iš kito – iš Vilniaus geriausių  mokytojų ir geriausių mokyklų. Šiuo klausimu kviečiu nedaryti kompromisų – tapkime geriausiais, kad mūsų vaikai irgi būtų geriausi, kūrybiškiausi ir laimingiausi!
Kviečiu susikoncentruoti į du pagrindinius uždavinius, kurie tenka mokytojui. Visų pirma, ugdyti vaikus dalykiškai, kad žinios bei smalsumas žengtų koja kojon ir leistų išspręsti ne tik vakar dienos, bet ir ateities uždavinius. Dar svarbiau – padėti vaikams užaugti atsakingomis ir laisvomis asmenybėmis. Juk nelydėsime savo vaikų visą gyvenimą, tad leiskime jiems tapti stipriems. Tokiems, kurie supranta, kad jų gyvenimas – jų rankose. Todėl daugiau klauskite, o mažiau nurodykite, kurkite mokymo ir mokymosi džiaugsmą.
Linkiu, kad vaikai Vilniaus mokyklose ugdytųsi laisvi, savarankiški ir atsakingi, ir kad tokiu pavyzdžiu jiems būtume ir mes!
Su Mokslo ir žinių diena, Brangieji!
 
Remigijus Šimašius                                                                                                  
Vilniaus miesto Meras   
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti