Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

Integruota lietuvių k. ir istorijos pamoka: „Vėlinių tradicijos, papročiai“

 
Vilniaus Simono Konarskio gimnazijos
Novatoriško verslumo sampratos elementų įgyvendinimas.
Data
2023-10-17
Klasė
8a
Mokytojas
Erika Memis, Romuald Piotrovski
Pamokos tema
Integruota lietuvių k. ir istorijos pamoka: „Vėlinių tradicijos, papročiai“
Elemento taikymas
Įvairios medijos, Dirbtinis intelektas, Canva, Wordwall, PowerPoint, Youtube, komandinis darbas, kritinis mąstymas, diskusija, refleksija
1-3 komentarai (mokinio, mokytojo)
Mokiniai žiūrėjo video pasakojimą apie Vėlines, tradicijas, papročius.
Vėliau pateikė lenkų ir lietuvių k. pačių paruoštus pristatymus apie Vėlines (Canva, PowerPoint pagalba). Pamokos pabaigoje per virtualią mokymosi Wordwoll platformą vyko viktorina: „Vėlinių tradicijos, papročiai“.
Pamokos metu mokiniai lavino žodyną, kalbos struktūrų gebėjimus, kritinio mąstymo įgūdžius. Analizavo istorinius šaltinius, lenkų, lietuvių autorių kūrinius.
Integruota pamoka padeda mokiniams sujungti mokymąsi kalbos ir istorijos kontekste, skatina bendradarbiavimą tarp dalykų ir suteikia daugiau prasmės mokymosi procesui.
Ši pamoka padėjo paaugliams išplėsti savo žinias, supratimą ir įgūdžius, susijusius su Lietuvos kultūrinėmis tradicijomis ir istorija.
 
smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti