Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

Edukacinė veikla parodoje „Leonardo da Vinčio mašinos“

 
Publikuota: 2024-03-28
Gyvenimo keliai dažnai mus suveda prie itin įdomių ir įkvepiančių patirčių. Viena iš tokių patirčių mūsų 8a klasės mokiniams tapo dalyvavimas kovo 19 d. edukacinėje parodoje "Leonardo da Vinčio mašinos", vykstančioje Energetikos it technikos muziejuje. Parodą sudaro kelios dešimtys didžiųjų, mažesniųjų, interaktyvių eksponatų ir žymiausių Leonardo da Vinčio kūrinių reprodukcijos.
Interaktyvioje parodoje eksponuojami universalaus genijaus, nutapusio „Mona Lizą“ ir dar XV a. nubraižiusio sraigtasparnio planus, darbai. Tarp kelių dešimčių išradimų, rekonstruotų pagal originalius Leonardo da Vinčio eskizus, be kita ko, galima pamatyti skraidančias  karo mašinas ir hidraulinius įrenginius. Interaktyvūs eksponatai demonstruoja išradimas, šimtmečiais lenkusius savo laiką ir įkvėpusius šiuolaikinę inžineriją,
Moksleivių edukacinė veikla buvo integruota su daile ir fizika. Dailės mokytoja Regina Baniukevič sukūrė mokiniams užduotis, kurios lavino mokinių kūrybiškumą ir konstruktyvumą. Fizikos mokytoja Alina Makovska paaiškino mokiniams Leonardo da Vinčio mašinų veikimo principus.
Edukacinėje parodoje "Leonardo da Vinčio mašinos" mokoniai galėjo paaugti kaip asmenybės, lavinti savo kūrybiškumą ir estetinį grožio suvokimą.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti