Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

DALYVAUJAMASIS BIUDŽETAS: PROJEKTŲ RINKIMAI

 
Publikuota: 2023-12-04
Dalyvaujamasis biudžetas yra iniciatyva, kuri duoda daug naudos mūsų mokiniams. Jie mokosi finansų planavimo ir valdymo, sprendžia, kaip panaudoti turimas lėšas mokyklos naudai. Ši patirtis lavina biudžeto sudarymo, finansinių sprendimų priėmimo ir prioritetų vertinimo įgūdžius. Dalyvavimas tokiuose projektuose taip pat padeda mokiniams suprasti, kaip veikia demokratija ir kokie yra sprendimų priėmimo visuomenėje mechanizmai. Jie mokosi būti aktyvūs piliečiai ir įsitraukia į sprendimų, susijusių su mokyklos bendruomene, priėmimo procesą. Vykdydami tokius projektus mūsų gimnazijos mokiniai turi galimybę reikšti savo idėjas ir ieškoti inovatyvių sprendimų, žino, kad daro įtaką aplinkai, kurioje praleidžia daug laiko, dalijasi atsakomybe už savo mokyklą.
5-IV klasių mokiniai projekte dalyvavo jau penktą kartą. Šiais metais bendruomenei pristatyti keturi projektai: „Sporto salės įrangos atnaujinimas“ (7b), „Išmanusis mokyklos skambutis“ ( 6b), „Rankų lenkimo stalas“ ( IIIa), „Šuolis ant tobulo garso bangos“ (IVa). Daugiausiai vyresniųjų klasių mokiniai balsavo už projektą „Išmanusis mokyklos varpas skambutis“ (6b). Sveikiname mokinius, kurių idėja netrukus bus įgyvendinta. Netrukus gomnazijoje suskambės linksmas, protingas skambutis.
Pradinių klasių mokiniai dalyvaujamame biudžete dalyvavo trečią kartą ir šį kartą pristatė tris projektus: „Kamuoliukų pirkimas“ (3a), „Svarmenys sportui“ (3b), „Sporto inventorius“ (4a ir 4b) . Be galo džiaugiamės, kad mūsų mokiniai išreiškia norą pertraukas leisti aktyviai, rinktis sveiką gyvenimo būdą, vertinti komandinius žaidimus, leisti laiką su draugais. Nors pirmos ir antros klasės mokiniai dar tik mokosi verslumo ir savo projektų nepristato, tačiau balsuoti už patikusį projektą galėjo, juk  mūsų gimnazija rūpinasi, kad kiekvienas, net ir jauniausias mokinys, žinotų, jog yra mokyklos bendruomenės dalis ir turi teisę reikšti savo nuomonę. Dalyvavimo biudžeto projektas – puiki proga pasikalbėti ne tik apie finansus, bet ir apie sąžiningą balsavimą. Mokiniai turi galimybę savo balsavimo lapelius  mesti į tikrą balsavimo dėžę. Be to, balsams skaičiuoti buvo išrinktaas komitetas. Daugiausiai balsų surinko ketvirtų klasių mokinių pristatytas projektas „Sporto inventorius“.
Renginio ruotraukų galima rasti https://l24.lt/pl/napisali-do-nas/item/397635-budzet-konarski
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti