Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

PAŽINTIS SU BIOMECHANIKOS INŽINERIJA

 
Publikuota: 2023-04-13
Balandžio 4 d. mūsų gimnazijoje skaitė pranešimą III klasės mokiniams Vilnius Tech Biomechanikos inžinerijos katedros lektorius, Medicininės ir reabilitacinės technikos laboratorijos vedėjas Donatas Lukšys.  Jis supažindino mokinius su studijų Vilnius Tech universitete galimybėmis ir papasakojo apie biomechanikos inžineriją.
Biomechanikos inžinerija yra mokslas, kuris taikomas kūno judesių ir jėgos, kurių reikalauja gyvi organizmai, supratimui ir jų inžineriniams sprendimams.  Biomechanikos inžinerija apima biologinių sistemų tyrimus, matavimus ir modeliavimą, siekiant suprasti jų struktūrą, funkcijas ir elgesį. Tai taip pat apima biomechanikos principų taikymą inžineriniams sprendimams, kurie gali būti naudojami įvairiose srityse, įskaitant mediciną, sportą, architektūrą ir pramonę. Biomechanikos inžinerija padeda geriau suprasti, kaip veikia gyvos sistemos, ir suteikia galimybes tobulinti įvairius produktus ir technologijas, kad jie būtų saugesni ir veiksmingesni.
Dėkojame Donatui Lukšiui už įdomų pranešimą.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti