Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

PROJEKTAS „MŪSŲ TĖVŲ PROFESIJOS“

 
Publikuota: 2022-11-21
„Mūsų tėvelių profesijos“ – tai klasės projektas, prasidėjęs 4b klasėje prieš dvejus metus. Tikslas:  susipažinti su tokiomis profesijomis, kaip: statybos inžinierius, kasininkas, viešųjų pirkimų specialistas. Lankytasi Fizikos ir technologijų centre.
Šį kartą susitikome su Marcino tėčiu, ką tik grįžusiu iš Jungtinių Arabų Emyratų sostinės Abu Dabio, kur jis dirba techninio skyriaus vadovu vienoje iš platformų, išgaunančių žalią naftą iš jūros dugno.
Išgirsta daug įdomių faktų apie gyvenimą tokioje platformoje, pamatytos nuotraukos ir įrašai iš naftos gavybos aikštelės. Sužinota, kaip platformos saugomos nuo piratų, kas gesina gaisrus, kaip nafta gabenama į kitas šalis.
Vaikai uždavė daug klausimų, o tėtis  Antanas kantriai į juos atsakinėjo.
Kamilės mama Veslava pasikvietė mokinius į parduotuvės IKI kepyklėlę.  Mokiniai sužinojo apie kepėjo profesiją.  Aiškintasi, kaip iš mielėmis kvepiančios tešlos gaminamos skanios bandelės, ką reikia padaryti, kad tešla pakiltų ir kodėl prieš formuojant bandelę reikia pasverti kiekvieną tešlos gabalėlį. Išsiaiškinta, ką daro mašinos  ir prietaisai, o ką gali padaryti tik kepėjo rankos.
Kviečiame žiūrėti vaizdo įrašą su reportažu:  https://youtu.be/4-sLq69B2us
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti