Statybininkų g. 5, 03200 Vilnius
tel. (8 5) 213 0518 
el. p. rastine@konarskio.vilnius.lm.lt

 

MATEMATIKA – MOKSLŲ KARALIENĖ

 
Publikuota: 2022-03-23

 Kartu su saulėtomis ir šiltomis pavasario dienomis į mūsų gimnaziją atėjo ir matematikos savaitė (kovo 14-18 dienomis).

Kovo 14-oji yra Tarptautinė Pi diena. Ši pasaulinė šventė švenčiama daugelyje šalių. Norėdama pabrėžti populiariausios pasaulyje konstantos svarbą matematikos mokytoja Alina Krulikovska surengė netradicines pamokas 8a, Ia ir IIIB klasėse.
Ciklas susidėjo iš trijų pamokų:
1) Susipažinimas su skaičiumi Pi.
2) Praktinis Pi skaičiaus skaičiavimo darbas.
3) Viktorina „Pi skaičius“.
Mokiniai ne tik pagilino Pi matematinio pritaikymo žinias, bet ir sužinojo Pi istoriją, apie Pi praktinį pritaikymą astronomijoje bei apie Lietuvos ir pasaulio rekordininkus prisimenant dešimtaines Pi dalis. Matematikos pamokos buvo integruotos su įvairiais dalykais. Praktinis skaičiaus Pi skaičiavimo užsiėmimas mokiniams įrodė, kad apskritimo ilgio ir skersmens santykis, nepriklausomai nuo apskritimo dydžio, visada yra vienodas ir lygus Pi skaičiui.
Kovo 17 dieną „Kengūros“ konkurse jėgas išbandė visi norintys mokiniai. Dar tą dieną mūsų gimnazijos altų salėje paskaitą „Lietuvos palydovai, dronai, dirbtinis intelektas“ skaitė VILNIUS TECH mokslų daktaras Eldar Šabanovič.
Netradiciniai užsiėmimai suteikė daug linksmybių ir padidino motyvaciją mokytis matematikos.
 

 

smart foreash
Šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. „cookies“). Jie gali identifikuoti prisijungusius vartotojus, rinkti statistikos duomenis ir padėti pagerinti naršymo patirtį kiekvienam lankytojui atskirai.
Susipažinkite su mūsų Privatumo politika
Sutinku Išvalyti slapukus ir išeiti